keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Gépjárműadózók figyelmébe!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gépjárműadózók figyelmébe!

2008 július 04 - péntek
A gépjárműadóról szóló többször módosított 1991. évi LXXXII. törvény 6. § (1) bekezdése alapján 2007. január 1-jétől a személyszállító gépjárművek (személygépkocsi, motorkerékpár, lakóautó) esetén a gépjárműadó alapja a Közúti Közlekedési Nyilvántartásban feltüntetett teljesítmény, kilowattban kifejezve.

A 2007. január 1-jei adatszolgáltatásban a Nemzeti Közlekedési Hatóság Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének teljesítményadat hiánya miatt, 2007. évben több mint 1.200 db személyszállító gépjármű adófizetési kötelezettsége nem kerülhetett megállapításra.

2008-ban a Közúti Közlekedési Hatóság utólagos adatszolgáltatásával folyamatosan bocsájtja rendelkezésünkre a személyszállító gépjárművek hiányzó teljesítmény-adatát, és ezt követően kerülhet sor – az adóhatósági adatfelülvizsgálatot követően – 2007. évre a gépjárműadó fizetési kötelezettség megállapításra.

A fentiek miatt előfordulhat továbbra is, hogy az adózók 2008-ra, valamint 2007. évre vonatkozóan is a tárgyév folyamán kapják meg adókivetésüket.

Kérjük szíves megértésüket.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Adóosztálya

Tartalom megosztása: