keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Gyenge támadójáték, sok eladott labda

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyenge támadójáték, sok eladott labda

2009 január 22 - csütörtök
PVSK-PANNONPOWER – Zalakerámia ZTE 84-63
(17-20, 28-16, 21-13, 18-14)
NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Pécs, 1.800 néző. Jv.: Pálla, Kiss, Farkas.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (22), Gáspár (10), Kámán (8), Jones (2), Helbich (11). Csere: Wilson (2), Simon (2), Trepák (2), Tóth Á. (2), Baki (2). Vezetőedző: Völgyi Péter.

Most is jól kezdett a Zalakerámia ZTE, az első 5 percben már kilenc ponttal is vezetett. Ebben az időszakban a vendégek taktikusan, okosan játszottak, támadásaikat rendre kosárral fejezték be. A második játékrész közepén védekezést váltott a hazai csapat, agresszívabbá vált játékuk, ami nem ízlett az egerszegieknek.

A nagyszünetet követően a pécsiek ott folytatták, ahol az előző negyed végén abbahagyták, a Zalakerámia ZTE pedig öt percig nem talált a kosárba. Ezzel el is dőlt a találkozó sorsa. Az egerszegiek főleg támadásban gyengélkedtek, egyetlen hárompontost sem dobtak, mellette eladtak 25 labdát, amiből a hazaiak könnyű kosarakat értek el.

Csak Hinnant nyújtott dobásban elfogadhatót, Kámán gyengébb teljesítménye betudható annak, hogy a játékos a meccset megelőzően két napig lázas volt. Az új igazolás, Wilson pedig átállási gondokkal küzdött. A hazaiak megérdemelten nyertek.

Értékelés:

Bodrogi Csaba szakmai igazgató: – A Pécs ellen 5 percig tudtuk azt a játékot nyújtani, amit Körmenden végig. Főleg támadásban voltak gondjaink, de rengeteg labdát is eladtunk. Ennek következménye a Pécs biztos győzelme.

Tartalom megosztása: