keresés a weboldalon

Gyerekek világnapja

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyerekek világnapja

2009 szeptember 12 - szombat
Az UNICEF javaslatára 1954 óta gazdagítja a naptárt a gyerekek világnapja. Zalaegerszegen a nagycsaládosok helyi egyesületének kezdeményezésére immár tizedik éve emlékeznek meg erről, hagyományosan szeptember 11-én, a Vizslaparkban e célra felállított szobornál.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Iványi Ildikó, a szervező és főtámogató egyesület elnöke, valamint dr. Takács István, az UNICEF Magyar Bizottságának elnöke. Röviden kifejtette, fel szeretnék hívni a társadalom figyelmét a magyar gyerekekre, akik az ország jövőjét jelentik, valamint a világ azon gyermekeire, akik méltatlan körülmények között, orvosi ellátás, oktatás, egészséges életmód és játéklehetőségek nélkülözése mellett élnek.

A műsorban felléptek a Deák Szakközépiskola 11/E osztályos tanulói, valamint a Kiss utcai óvodások. A nagycsaládosok jóvoltából ingyenes ugrálóvár kínálta élvezetek mellett rendőr- és tűzoltóautó-bemutató, lovaglási lehetőség és a gyermekjóléti szolgálat munkatársainak közreműködésével kézműves foglalkozás várta a kicsiket és nagyobbakat.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: