keresés a weboldalon

Győzelem és edzőváltás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Győzelem és edzőváltás

2018 szeptember 07 - péntek
A labdarúgó NB II 7. fordulójában az újonc Tiszakécske otthonában szerepelt a ZTE FC. A fiúk szerették volna kijavítani a Kaposvár elleni kudarcot

A keretből sérülés miatt hiányzott

Aljosa Vojnovic, Szépe János, és Novák Csanád is. Az első negyed óra végén a ZTE került előnybe, amikor Bedi fejelt a hálóba egy szöglet után. A 32. percben pedig egyenlített a házigazda. Egy balról beadott labdára érkezett Puskás, aki nem jól találta el a labdát, de az érkező zalai hátvéd kisegíttette és a labda a védő lábáról a hálóba pattant. A 39. percben egy remek passzból Gajdosnak sikerült a hazai védelem mögé kerülni és a kiinduló kapus mellett a kapuba lőtt. A második félidőben a ZTE irányított. de akadtak helyzeteik a házigazdáknak is. A Tiszakécske a végén kitámadott, ami lehetőséget teremtett a zalaiaknak, de nem tudták gólra váltani a lehetőségeiket. A ZTE FC 2-1-renyert és a harmadik helyről várhatja a válogatott szünet utáni folytatást. A kék-fehérek vezetősége hétfőn- nagy meglepetésre- menesztette a edzőjét, Nagy Tamást és a csapat irányítását az NB III-as Dunaújvárost a ZTE-re cserélő Dobos Barnára bízta. Végh Gábor, többségi tulajdonos, közleményében egyértelműen megfogalmazta, hogy az első osztályba való feljutás a cél. Nagy Tamással közös megegyezéssel bontottak. A szurkolók teljes értetlenséggel fogadták az edzőváltást. A tulajdonos a közösségi portálon közzétett keddi nyilatkozatával tájékoztatta a szurkolókat a döntéséről:

„Jó futballt és eredményes csapatot szeretnék Zalaegerszegen!

A közlemény – bár rövidebben – de tartalmazta mindezt, elismerem és érzékelem azonban, hogy a szurkolók bővebb, érthetőbb magyarázatot várnak.

A magyarázat, az ok, ismét a fenti mondatban keresendő, de még egyszer leírom:

Jó futballt és eredményes csapatot szeretnék.

Ebből a két célból a második, az eredményesség – kevés híján – megvalósult, az eredmény elfogadható.

Nem adtam fel azonban a másik célt sem, a jó futballt, az élvezhető játékot sem, a focinak ugyanis ez a lényege.

Ezért harmadszor is leírom mindkét – a nyári és a mostani – döntésem okát:

Jó futballt és eredményes csapatot szeretnék Zalaegerszegen.

Minden döntésnek van kockázata, az edző kiválasztásának különösen.

Mostani döntésem következményeit anyagi és erkölcsi értelemben is én viselem, az azonban, hogy jó döntést hoztam-e, jelen pillanatban még nem megítélhető.

Volt edzőnktől korrekt módon, barátságban váltunk el.

A szerepek sem változtak, a tulajdonos dolga, hogy biztosítsa a feltételeket, a csapat érdekét szolgáló döntéseket hozzon, a játékosoké, hogy legjobb tudásuk szerint teljesítsenek a pályán, az edzőé pedig, hogy minderre magas színvonalon felkészítse őket.

Úgy gondolom, tesszük mindannyian a dolgunkat, most sem történt más.

Egy-egy döntés megítélése természetesen sokféle lehet, a lényeg azonban a közös cél, közös akarat.”

 

A munka folytatódik, de immár Nagy Tamás nélkül. A csapat a Magyar Kupában is ellenfelet kapott, a Sárrétudvar (Hajdú-Bihar megye I) csapatát, akikkel szeptember 22-én, vagy 23-án kell lejátszaniuk a mérkőzést.

 Fotó: Zaol.hu

-P-

Tartalom megosztása: