keresés a weboldalon

Határokon átnyúló táborozás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Határokon átnyúló táborozás

2007 július 12 - csütörtök
„Hazádnak rendületlenül…” címmel négy turnusban, közel 120 diák – köztük általános iskolások és egyetemisták – táborozik a következő hetekben a Gébárti tó partján. A Zalai Katonai Hagyományőrző Egyesület már tavaly nyáron is sikerrel rendezett hasonló határokon átnyúló tábort.

Csondor Csaba az egyesület és a tábor vezetője elmondta, hogy első héten muravidéki és zalaegerszegi gyerekek lakják be a tó partján felállított jurtákat, de a későbbiekben Horvátországból, Felvidékről és Erdélyből is érkeznek tanulók.

Az egy hét alatt a magyar hagyományokkal ismerkednek meg a diákok. Lovaglás, íjászat, kenu, kézműves foglalkozások, horgászat és madárgyűrűzés, valamint néptánc teszi majd izgalmassá a hétköznapokat. A tábor teljesen nomád, ám akinek kedve van, használhatja a tábor feletti kemping szolgáltatásait. A programok többsége azonban természetes környezetben zajlik. Öröm, hogy a Gébárti tó idén annyira tiszta, hogy lelátni a fenékig. Már az első nap teknőst, kagylót, szarvasbogarat láttak a gyerekek.

Balaicz Zoltán önkormányzati képviselő, az oktatási és ifjúsági bizottság elnöke a tábort megnyitva elmondta, hogy az itt töltött idő alatt a diákok nemcsak a természet szépségeivel ismerkedhetnek meg a tóparton, hanem minden olyan kulturális értékkel is, ami a magyarság szempontjából fontos. Amit itt kapnak a gyerekek, az egy útravaló, különösen azoknak, akik a határokon túlról érkeznek, ahol minden nap meg kell küzdeniük a nemzeti hovatartozásukért. (Zala-Lap Kft., P.P., S.P.)

Tartalom megosztása: