keresés a weboldalon

Hazaért Japánból Mányoki Attila (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hazaért Japánból Mányoki Attila (Videó)

2014 augusztus 13 - szerda
Barátok, támogatók és a város vezetői fogadták szerdán Zalaegerszegen a Japánból hazatért hosszútávúszót, Mányoki Attilát, aki minden idők második legjobb idejével győzte le a rendkívül veszélyes Tsugaru-szorost . Ez a helyszín része a világ legnehezebb nyíltvízi úszásait magába foglaló, hét állomásból álló sorozatnak, amelyből Mányoki Attila egy éve már teljesített a La Manche-csatorna átúszását. A Tsugarut a világon tizenharmadikként úszta át, 37.1 kilométert tett meg, 7 óra 29 perc alatt.

Már Budapesten, a reptéren is több televíziós stáb fogadta a Japánból hazaérkező Mányoki Attilát.

Itthon pedig rendőri felvezetéssel érkezett a városházához a sportoló, akit támogatók, barátok és a város vezetői fogadtak. Az első gratulációt a polgármestertől, Gyutai Csabától kapta.

A város alpolgármestere, Balaicz Zoltán is gratulált a hosszútávúszónak, és azt mondta:

Mányoki Attila kalandos körülmények között szelte át a számos veszélyt rejtő szorost. Az eredeti tervekhez képest majdnem kétszer akkora távot kellett megtennie, az erős áramlatok miatt. De 37 kilométert úszva is minden idők második legjobb idejét érte el. Hét óra 29 perc alatt átért a túlpartra. Így emlékezett a nagy kalandra:

A Zalaegerszegi Televízió vezetője, Tompa Gábor a kísérő stáb tagjaként testközelből követte végig Mányoki Attila útját, többször küldött exkluzív interjút és felvételeket Japánból. Még hazaérkezésekor is a hosszútávúszó teljesítményének hatása alatt volt, ezt tükrözték szavai.

Az úszóhoz a táv vége felé ugyanis veszélyes közelségbe kerültek nagytestű ragadozók, de negyedóra várakozás után jöhetett a medúzacsípésekkel tarkított utolsó szakasz. Mányoki Attilát nagyon sokan köszöntötték.

A Zalavíz Zrt. munkatársai is közösen igyekeztek támogatni a sportolót. A sikeres átúszást „Büszkék vagyunk Rád, megcsináltad!” feliratú, mindenki által aláírt oklevéllel ismerték el.

Mányoki Attila azt mondta, nagyon sok erőt adnak számára ezek a gesztusok. Erőre pedig lesz szüksége, hiszen úgy tervezi, hogy jövőre Amerikában egy úttal két szorost teljesít az Ocean’s Seven hátra lévő öt helyszínéből. Az egyiket a Hawaii szigeteknél, a másikat, a Catalina-szorost pedig Los Angeles térségében.

N.Zs./N.G.

Fotó: Péter Zsombor

Tartalom megosztása: