keresés a weboldalon

Helyből jobb! (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Helyből jobb! (Videó)

2016 október 26 - szerda
Helyből jobb! címmel termelőknek szóló szakmai fórumot tartottak szerdán a Keresztury VMK-ban. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy tájékoztatást nyújtson az új, illetve a már meglévő vállalkozásoknak a rájuk vonatkozó jogszabályokról, illetve lehetőségekről.

Zalaegerszegen idén áprilistól minden hónap második csütörtökén helyi termelői piac várja a városlakókat. Az önkormányzat azt szeretné, ha a minőségi alapanyagokból készült élelmiszerek egyre több háztartásba eljutnának. Ezt szolgálja majd az uniós forrásból megvalósuló Helyi Termelők és Kézművesek Háza is – mondta Tolvaj Márta alpolgármester.


Az eseményen egyebek mellett az értékesítésre vonatkozó adózási szabályokról, illetve a jelölés és az előállítás feltételeivel kapcsolatos tudnivalókról esett szó. A szervezők szerint az egyre növekvő érdeklődés miatt nagy szükség van az ilyen és ehhez hasonló rendezvényekre – mondta Konczér Katalin, a Zala Megyei Értéktár Bizottság elnöke.

A termelők az új ismeretek elsajátításán túl jó gyakorlatokkal is megismerkedhettek. Emellett aki akart, vásárolhatott a kézzel készített portékákból.

K.Zs./Cs.M.

Tartalom megosztása: