keresés a weboldalon

Hétrétország és Köztivál Piknik (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hétrétország és Köztivál Piknik (Videó)

2020 július 15 - szerda
Több kisebb fesztiválnak ad helyet idén az Őrségben a Köztivál Piknik. Miután a járvány miatt a júniusra és a júliusra tervezett kulturális programok nagy része elmarad, az augusztus 15-én induló Hétrétország 4 napon át más rendezvényeket is befogad. Így a Magyarföldi Fatemplom Fesztivál, a Kiscsőszi Pajtafesztivál vagy a „Mediawave Együttlét” is helyet kap az „Újranyitás ünnepén”. A részletekről ma Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban tájékoztatták az újságírókat.

Az őrségi szerek és porták legnagyobb szabású programsorozata kezdettől fogva hirdeti a közösségi értékek fontosságát. Ezúttal másokkal is megosztják saját, hagyományos 9 napjukat.

Sülyi Péter, főszervező, Hétrétország:

A kezdeményezéshez -csakúgy, mint tavaly – Szarvas József és a Tündérkert mozgalom is csatlakozik.

Szarvas József, Jászai-díjas színművész:

A Fatemplom Fesztivál az eddigi 3 helyett egy napon át várja vendégeit. Augusztus 16-án a hagyományos ökumenikus istentiszteletet koncertek követik.

Gryllus Dániel, művészeti vezető, Fatemplom Fesztivál:

Az eseményen részt vett Balaicz Zoltán is. A polgármester elmondta: Zalaegerszeg fontos szerepet tölt be a térség kulturális életében, és ennek hatása van a megyén túlra is.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A Hétrétország idén is a megszokott kikapcsolódási lehetőségeket ígéri az érkezőknek. A kulturális élmények mellett például újra várnak mindenkit a Nyitott Porták is, mintegy 20 környékbeli kistelepülésen.

Sz.É./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: