keresés a weboldalon

Hősök napja (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hősök napja (Videó)

2022 május 30 - hétfő
A Hősök napja alkalmából tartottak megemlékezést Zalaegerszegen. Az ünnep gyökerei az első világháborúig nyúlnak vissza. 1925 óta pedig – a kommunizmus éveit kivéve – május utolsó vasárnapján országszerte felidézik azok alakját, akik életüket kockáztatták vagy áldozták Magyarországért. A megyeszékhelyen ezúttal is a Hősök kertjében gyűltek össze az emlékezők.

Utassy József verseit Urházi Gábor László, a Hevesi Sándor Színház színművészének tolmácsolásában hallhatta a közönség. A történelmi előzményeket Káldi Dávid idézte fel. Az önkormányzati képviselő kiemelte a mindenkori elesett magyar katonák és civilek nagyságát, akik életüket adták a hazáért. Beszédében hangsúlyozta: tanulnunk kell elődeink példájából, mivel – mások mellett – arra figyelmeztetnek: a legnagyobb érték az idő, amit szeretteinkkel tölthetünk el.

Káldi Dávid, önkormányzati képviselő:

A megemlékezésen részt vett Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő. A politikusok a hősök mellett azokra is felhívták a figyelmet, akiknek az életét drámaivá tette a történelem.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Vigh László, országgyűlési képviselő:

Az első világháborús emlékműnél a Nemzetközi Szent György Lovagrend Zala Megyei Priorátusának tagjai koszorúztak. Ezt követően a megyei és városi vezetők a II. világháborús emlékműnél helyezték el a kegyelet virágait.

Sz.É./B.P.

Fotó: FOTOZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: