keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hosszabbítás után bravúr idegenben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hosszabbítás után bravúr idegenben

2007 április 28 - szombat
PVSK Expo Center – Zalakerámia ZTE 85-94(14-21, 16-21, 19-16, 31-22, hosszabbítás 5-14)Pécs, 1800 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás az 1-8. helyért. Jv.: dr. Vígh, Bognár, Kiss. Zalakerámia ZTE: Simon (14/6), Kováts V.(3/3) Bell (30/15), Miskovics (14/6), Powell (15/3). Csere: Gáspár (6/3), Baki (11/9), Keresztes (1), Vertetics. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Az első percek ismerkedése után egyértelműen a Zalakerámia ZTE vette át a játék irányítását. A vendégek jól védekeztek, sikerült megfogniuk Simon Balázst és Lapovot, a hazaiak kulcsembereit, s támadásban is pontosak voltak. A félidő biztos egerszegi vezetéssel zárult. A harmadik negyedben változott a játékvezetői felfogás, ezt kihasználva a PVSK Expo Center fokozatosan dolgozta le hátrányát. A befejező játékrész elején azonban ismét a Zalakerámia ZTE vette át a kezdeményezést, s öt perccel a befejezés előtt 55-70 volt az állás. A hajrában azonban az egerszegiek bosszantó hibákat vétettek, s a rendes játékidő befejezése előtt pár másodperccel a hazaiak egy hárompontossal egyenlítettek.

Sajnos a ráadás 2. percében Miskovics megsérült, úgy kellett letámogatni. Bell azonban átvette a karmester szerepét és higgadtan, ponterősen játszott, Kováts V. egyetlen hárompontosa pedig végleg bebiztosította a Zalakerámia ZTE győzelmét. Ami egyben nemcsak azt jelenti, hogy az egerszegiek 1-0-ra vezetnek a három nyert mérkőzésig tartó párviadalban, hanem azt is, hogy elég a két hazai mérkőzést megnyerniük a továbbjutáshoz. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: