keresés a weboldalon

Hulladékból Termék kiállítás Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hulladékból Termék kiállítás Zalaegerszegen (Videó)

2012 március 01 - csütörtök
Miért termelünk évente 4,5 millió tonna hulladékot? Hova kerül ennek nagy része? Mi az a komposztáló kas? Többek között ezekre kaphatnak választ azok, akik ellátogatnak a Hulladékból Termék kiállításra. A Keresztury Dezső ÁMK-ban március 24-ig várják az érdeklődőket.

A kiállítás 5 éve járja az országot. A szervezők célja, hogy minél szélesebb körben szorgalmazzák a szelektív hulladékgyűjtést és az újrahasznosítást. A papír mellett 11 hulladékfaja hasznosítása található meg a tárlaton. A hulladékból például művészeti alkotások is készülhetnek, táskák, egyedi ruhák, de a joghurtos dobozokból akár lámpa is előállítható.

Zalaegerszeg másfél éve csatlakozott az öko programhoz, azóta a város vezetése az energiatakarékos és környezetkímélő technológiák bevezetésén dolgozik- mondta Gyutai Csaba polgármester.

A Zala – Depo Kft. a szelektíven kezelhető hulladékok minél nagyobb arányú begyűjtésében és hasznosításában látja a jövőt.

A Hulladékból Termék kiállításra Zalaegerszegen eddig több mint 1300-an regisztráltak. Jövő héten iskolai csapatok öko játszóház keretében mérhetik össze tudásukat. A győztesek pedig egy igazi öko
faluban Gömörszőlősön tölthetnek el egy osztálykirándulást.

DZsu/B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: