keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Húsz éves az EuropTec Kft. (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Húsz éves az EuropTec Kft. (Videó)

2011 szeptember 28 - szerda
Húsz évvel ezelőtt – a Magyar Optikai Művek bázisára alapozva – kezdte meg működését Zalaegerszegen a svájci székhelyű és tulajdonú EuropTec Kft. A cégnek Magyarországon kívül két üzeme van Németországban, egy-egy pedig Törökországban, az Egyesült Államokban és Kínában. Precíziós műanyag alkatrészeket készítenek, amelyeket a repülőgépiparban, a komputer-technológiában és mindenekelőtt az orvosiműszer-gyártásban használnak fel. A zalaegerszegi leányvállalat megalapításának 20. évfordulója alkalmából szombaton tartottak ünnepséget.

Kevés dolgozóval és kevés géppel kezdődött meg a munka 20 éve- mondta köszöntőjében a cég európai igazgatója, Andreas Jenny. Ma két üzemcsarnokban folyik a termelés 83 alkalmazottal, és már tárgyalnak a további bővítésről: egy 3000 négyzetméteres új üzemcsarnok építését tervezik. Gyutai Csaba polgármester bővebben is beszél erről a következő videóban.

A svájci vállalat természetesen svájci pontosságot és átlagon felüli teljesítményt is követel dolgozóitól. Nehéz azonban megfelelő képzettségű munkaerőt találni – mondta Belső Gábor, a zalaegerszegi leányvállalat igazgatója. Aki azonban valóban akar és tud dolgozni, sikerrel pályázhat, képzését pedig házon belül megoldják.

A jubileumi ünnepség végén névhasználati szerződést írt alá Belső Gábor igazgató és Horváth Csaba, a Zalaegerszegi Úszóklub elnöke – a EuropTec 5 éve szponzorálja a klubot, amely ma már nemzetközi elismertségnek örvend. A program üzemlátogatással, majd a vállalat sportpályáján vidám családi nappal zárult.

yr/CS.M.

Tartalom megosztása: