keresés a weboldalon

Idegen Nyelvi Fesztivál Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Idegen Nyelvi Fesztivál Zalaegerszegen (Videó)

2011 december 12 - hétfő
Több mint kétszáz diák részvételével zajlott a 13. regionális Idegen Nyelvi Fesztivál ma az Apáczai ÁMK-ban. Az évről évre egyre népszerűbb rendezvény az országban egyedülálló módon ad lehetőséget a fiataloknak nyelvtudásuk megmutatására.

57 produkcióval érkeztek a fiatalok a régió 14 középiskolájából – hangzott el a megnyitón; évről évre Nagykanizsáról jönnek a legtöbben. A fesztivál az élmény alapú nyelvoktatás úttörője. A versenyzőknek nem egy nyelvtani feladatsor kitöltésével kell szerepelniük, 5 kategóriában lépnek színpadra egy általuk választott előadással- tájékoztatta a zalaegerszeg.hu-t József Attila szervező.

Egy horvát klasszikus dallal indult a fesztivál. Összesen 7 idegen nyelvből készültek a fiatalok, idén újdonság, hogy horvát, román és spanyol nyelvű előadást is hallhatott a közönség.

A fesztiválra idén 210-en érkeztek. Paál Tibor zenekarával először jött és angolul énekelt. Azt mondta a fesztivál lehetőséget ad például amatőr zenekarok bemutatkozására is.

A produkciókat idegen nyelvi pedagógusok és zenetanárok is értékelték. Az egész napos programsorozaton több előadás is várta az érdeklődőket. Angol anyanyelven például karácsonyi szokásokat hallhatott a nagyérdemű.

S.Z./N.G.

Tartalom megosztása: