keresés a weboldalon

Illés Fanni paralimpikont köszöntötték (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Illés Fanni paralimpikont köszöntötték (Videó)

2012 szeptember 28 - péntek
Ünnepélyesen köszöntötték csütörtökön Illés Fannit a Londonból hazatért egerszegi paralimpikont a város, a klub és a támogatók képviselői. Noha a 20 éves sportolónő csalódottan tért haza az angol fővárosból, itthon mindenki biztosította arról, végtelenül büszkék és példaképként tekintenek rá.

Élete legrosszabb és egyben legjobb két hetét töltötte Londonban – árulta el Illés Fanni. A 100 méteres mellúszásban 8. lett. Jobb eredményre számított, még úgy is, hogy ő volt az egyetlen a mezőnyben, aki lábak nélkül úszott. Ugyanakkor elmondta azt is: felemelő érzés volt 17 ezer ember előtt úszni.

A szponzorok, a klub és a város vezetése is büszke a zalaegerszegi úszónőre. Gyutai Csaba polgármester úgy fogalmazott: kevés embernek sikerül elérni mindazt, amit ő véghezvitt.

Az ünnepélyes pillanatok mellett kiderült az is: Illés Fanni Az ELTE magyar szakos hallgatója lesz januártól és ezért Budapestre költözik. Az úszó pályafutását is ott folytatja. Mivel egy vállműtét előtt áll ezért valószínűleg zalaegerszegi színekben nem versenyzik többet.

S.Z./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: