keresés a weboldalon

Inkubátorház épül Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Inkubátorház épül Zalaegerszegen

2009 december 05 - szombat
Miután Zalaegerszeg önkormányzata sikeresen szerepelt az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán, az elnyert több mint 330 millió forintos támogatással már novemberben megkezdődhettek az inkubátorház építési munkálatai. Az ünnepélyes alapkőletételre az Északi Ipari Zónában került sor.

A város feladatrendszeréből kiemelten fontos szerep jut e válságos időszakban a munkahelyteremtésnek – kezdte beszédét Gyimesi Endre polgármester. – Ennek érdekében alakította ki a város az adórendszerét – az iparűzési adón túl helyben más adónem nem sújtja a vállalkozókat, a kis- és közepes vállalkozóknak pedig ezt nem is kell fizetni -, s szintén ezt a célt szolgálják a megvalósuló ipari területek is.

Az egyik legjelentősebb beruházás a közeljövőt illetően a most megvalósuló inkubátorház – emelte ki Gyimesi Endre -, amely az északi ipari területen kedvezményes bérleti díjak és szolgáltatások mellett teszi lehetővé a kitelepülő helyi és térségi mikro vállalkozások számára, hogy megerősödjenek, ugyanakkor korszerű körülmények között végezzék a tevékenységüket.

A fejlesztés keretében egy bruttó 2610 négyzetméteres hasznos alapterületű inkubátorház jön létre, amely 15 alap-, 3 emelt és 3 kiemelt szintű egységeket, 5 irodát, valamint tárgyalókat és közös szociális blokkot foglal magába.

Az L-alakú épület mellett 60 férőhelyes parkolóhely is létesül, a fennmaradó beépítetlen területen pedig összefüggő zöldfelületet alakítanak ki. Az inkubátorház 2010 júliusától 20-25 induló illetve már működő mikro vállalkozás számára kínál betelepülési lehetőséget.

A központ a hagyományos irodai szolgáltatásokon túl lehetőséget nyújt üzletviteli-jogi tanácsadás, titkári, fordítói tevékenység, piac- és közvélemény kutatás, valamint egyéb üzletviteli tanácsadás igénybevételéhez. A 416 millió forintos összköltségű inkubátorház terveit a Domoplan Építész Kft. készítette, a kivitelezési munkálatokat a K+K Bau-Profil Zrt. végzi.

Az ünnepség keretében Gyimesi Endre polgármester, Tóth Gábor, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség valamint projektmegvalósítási igazgatója és Kecskés Richárd, a K+k Bau Profil Zrt. igazgatója helyezték el az alapkövet.

(Zala-Lap, S. P.)

Tartalom megosztása: