keresés a weboldalon

Irány Bécs!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Irány Bécs!

2012 december 18 - kedd
Izgatottan vártuk 2012.okt.13-át, amikor Bécsbe indult kirándulni iskolánk 7. évfolyama. Ezt a tanulmányi kirándulást történelemtanárunk, Molnár Andrásné Klári néni szervezte.

Az első helyszínen, a Schönbrunni kastély parkjában gyönyörködtünk az őszi levelekkel tarkított fákban, megcsodáltuk a barokk jellegzetességeket a kastély külső homlokzatán.

Ezután a Természettudományi Múzeumba indultunk. Itt sok érdekes állatot, ásványokat láthattunk. Leginkább az interaktív dínók nyerték el tetszésünket. Ezen  kihalt állatok közül az egyik mozogni és hangot adni is tudott. Néhányan meg is ijedtünk ettől az élethű hüllőtől. Nagyon érdekes volt, hogy láthattuk a Willendorfi Vénusz szobrot. A történelemkönyvek lapjairól egy nagyobb szoborra számítottunk. Ez az alkotás csupán 10-12 cm lehetett.

 

Kirándulásunk harmadik állomása a Császári Kincstár volt. Itt megcsodálhattuk a koronázási ékszereket, palástokat. Eljátszottunk a gondolattal, milyen lehetne ezekben az ékszerekben császárnéként tündökölni. Itt láthattuk Napóleon fiának ezüstből készült bölcsőjét is.

Ezután a Stephansdom felé vettük az irányt. Ebben a templomban a gótikus stílus jellegzetességeit figyelhettük meg. A sok kulturális program után még volt erőnk egy bevásárlóközpontban osztrák édességek után kutatni.

Élményekkel gazdagon értünk haza erről a tanulmányi kirándulásról. Történelmi és művészettörténeti ismereteinket is kamatoztattuk és gyarapítottuk idegenvezetőnk, István bácsi segítségével.

Az élménybeszámolót Kovács Zsófia 7.b osztályos tanuló írta.
Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI

Tartalom megosztása: