keresés a weboldalon

Iskolások versenye

Zalaegerszeg címer
Hírek

Iskolások versenye

2009 január 28 - szerda
A virágok napjára kerítettek sort a József Attila Városi Könyvtárban, melynek keretében versmondó versenyre, játszóházi foglalkozásokra várták a gyerekeket, ahol virágok erdőn, mezőn volt a téma, illetve ekkor hirdették ki a korábban meghirdetett „Hajtogatott virágcsodák” pályázat eredményét.

A megnyitón az Eötvös-iskola második osztályosai adták el Lázár Ervin egyik mesefeldolgozását. Majd Nitsch Erzsébet megbízott igazgató köszöntötte a közel 150 résztvevő alsós diákot és szüleiket.

Az immár hagyományos versmondó versenyt a városi közgyűlés kulturális és idegenforgalmi bizottsága támogatta. A program hivatalos megnyitására ezért Török Zoltánt, az említett bizottság elnökét kérték fel, aki a kultúra napjához kapcsolódó virágcsokorként titulálta a rendezvényt.

Horváth Anikó gyermekkönyvtárosnak, a nap témájának megfelelően, virággal köszönte meg, hogy évek óta szívén viseli a gyerekeknek szóló programokat. Míg az évfolyamokra bontott csoportokban szereplő szavalók a zsűri elé álltak, volt alkalom megtekinteni a hajtogatott virágokból készült látványos kiállítást.

A versmondó verseny első helyezettjei:
1. osztályosok: Békési Péter, Karakai Panni (Eötvös)
2. osztályosok: Farkas Hanna (Ady), Kocsis Maja (Eötvös)
3-4. osztályosok: Vincze Virág (Liszt), Sulok Zsófia (Pajzs), Rumi Anna Sára, Németh Franciska (Ady).

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: