keresés a weboldalon

Járdaavatás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Járdaavatás (Videó)

2012 november 14 - szerda
Felújították a Rákóczi úti járdaszakaszt a Zrínyi Gimnázium és a Vágóhíd utca között, miközben a csapadékvíz csatorna gerinchálózatán is kisebb javításokat végeztek. Emellett 400 m2-en rendbe hozták a zöldfelületet, s 10 darab fát is elültettek. A beruházás összköltsége elérte a 26 millió forintot.

Ezen a járdán csak a Zrínyi Gimnáziumot naponta 750-en közelítik meg, de erre haladnak el a Közgazdasági Szakközépiskolába tartók is. Többek között ez a forgalom is indokolta a már elhasználódott járda felújítását. Amellett, hogy az úthoz közvetlenül csatlakozó szakasz csapadékvíz elvezetése rendezetlen volt, a lakóházakról lefolyó esővíz pedig fagyos időben folyamatos balesetveszélyt jelentett. A rekonstrukció során a közel 800 m-es szegélyépítés mellett 2 ezer m2-nyi felületen újult meg a burkolat. Emellett 24 ereszcsatlakozással 150 fm csapadékcsatorna bekötés épült.

Az ünnepélyes avatáson Gyutai Csaba polgármester bejelentette: a Deák Városépítő Program részeként az ilyen és ehhez hasonló beruházások folytatódnak.


Gyutai Csaba hozzátette még: figyelemre méltó, hogy ezt a beruházást kizárólag zalaegerszegi cégek valósították meg, pontosan egy hónap alatt.

V.N./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: