keresés a weboldalon

Jégcsarnok: végső megállapodás küszöbén?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jégcsarnok: végső megállapodás küszöbén?

2009 február 11 - szerda
Az MKB Bank Zrt. elfogadta a Markó Galéria Kft. ajánlatát, így az adásvételi szerződés aláírása napokon belül várható – erősítette meg a zalaegerszegi jégcsarnok értékesítéséről szóló hírt a társaság részéről dr. Fendrik Zsolt.

A felszámolási eljárásban korábban mindkét fél ajánlatot tett a jégcsarnok megvételére, akkor az építkezés költségeit hitelező MKB Bank Zrt. vásárolhatta meg a létesítményt nettó 150 millió forintért. Azonban már a vétel pillanatában kiderült, hogy a pénzintézet „alaptevékenységéhez nem tartozik hozzá a jégcsarnok-üzemeltetés”, és hogy továbbra is nyitott minden ésszerű bérleti vagy vételi ajánlatra.

Szép sorjában mindkettő megadatott a banknak, hiszen egy hónapja a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvánnyal kötött – március 22-ig – bérletre vonatkozó szerződést, most pedig a végleges eladásról született megállapodás (ez az ár még nem ismert).

„Sportszerető, türelmes tőke hosszú távú befektetéséről van szó” – emelte ki Fendrik Zsolt az új vállalkozás legfontosabb üzenetét, egyelőre részleteket azonban nem ismertetett. Annyit minden esetre sikerült megtudnunk, hogy a versenysport messzemenő támogatása mellett nagyobb figyelmet kívánnak fordítani a lakosság bevonására – így szélesítve a vendégkört.

A rentábilis működéshez hozzátartozik ugyanakkor, hogy a jéghokisoknak is fizetni kell a jégidőért. S bár egyes sajtóorgánumban a 20-25 ezer forintos óránkénti díj, mint viszonyítási alap elhangzott, Fendrik Zsolt igyekezett leszögezni: az egyesület számára – velük közösen egyeztetve – egy ennél kedvezőbb, kiszámíthatóbb díjtételt kívánnak kidolgozni.

Az új tulajdonosok igyekeznek jó kapcsolatot kialakítani az önkormányzattal, számítva a város eddigi évi 27 millió forintos támogatására. A területfenntartási díj kapcsán Fendrik Zsolt megjegyezte: jogilag szerencsésebb lenne – persze, megfelelő garanciák beépítése mellett -, ha a föld és a telek tulajdonosa ugyanaz, jelen esetben a kft. lenne.

***

Megkerestük az MKB Bank sajtóosztályát is, ahol a következő nyilatkozat hangzott el: „Adásvétel nem történt. Folyamatban lévő ügyről lévén szó, jelen pillanatban nem áll módunkban ennél többet mondani.”

(Zala-Lap, S. P.)

Tartalom megosztása: