keresés a weboldalon

Jobb, mint a tengerpart! – Pénteken nyit az AquaCity (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jobb, mint a tengerpart! – Pénteken nyit az AquaCity (Videó)

2011 június 09 - csütörtök
Péntek délutántól ismét várja a vendégeket a zalaegerszegi AquaCity. Kilencedik szezonját kezdi a város élmény- és csúszdaparkja. A legfontosabb változtatásokról és újdonságokról sajtótájékoztatón számoltak be a város, és a fürdő vezetői.

Jobb, mint a tengerpart! Nincs cápaveszély! Ezekkel a szlogenekkel csalogatja idén a vendégeket az aquapark. Számos változtatást hajtott végre a fürdőben az új üzemeltető. Sokat javult a fű minősége, nőtt az árnyékos helyek aránya, több virág és nagyobb tisztaság fogadja a látogatókat, de növelte a medencék vizének hőmérsékletét is az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. Mindezekről Kugler László ügyvezető igazgató tájékoztatta az újságírókat.

– 30 Celsius fokos vizet tudunk garantálni vendégeinknek a strand- és gyermekmedencékben. De ha az időjárás megköveteli, még ennél is melegebb víz fogadja a strandolókat. Azt hiszem, egyetlen tengerpart sem tud versenybe szállni ezzel – mondja Kugler László. – Ugyanez igaz árainkra is! Komoly változáson ment át árpolitikánk. Elsősorban a zalaegerszegieknek szólnak kedvezményeink. Az érvényes Egerszeg Kártyával érkezők az egész szezonban 50 százalékos kedvezménnyel látogathatják a fürdőt, de lesznek olyan napok – Egerszegkedd -, amikor a fele ár feléért válthatnak jegyet az egerszegiek. De nemcsak a helybeliek számára hirdetünk akciókat! A zalaiak, vasiak, Veszprém megyeiek részére is lesznek engedményeink.

Meghatározó jelentőségű az AquaCity a város idegenforgalmában, fogalmazott a sajtótájékoztatón Gyutai Csaba. Örömmel tudatta a városlakókkal a polgármester is, hogy délutánonként akár már 600 forintért bejuthatnak az élményparkba. Azt üzente az egerszegieknek: „élvezzék a fürdőt adta lehetőségeket, mert a miénk!”

Balaicz Zoltán alpolgármester ajándékkal érkezett a sajtótájékoztatóra. Egyéni képviselői keretéből vásárolt, 800 ezer forint értékű defibrillátort adott át az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetőjének, mondván, gyakran fordul meg a társaság létesítményeiben egyszerre több ezer ember. Remélhetőleg nem lesz szükség az újraélesztő készülékre az idei szezonban sem.

Balaicz Zoltán arról is tájékoztatott, hogy több ifjúsági rendezvénynek ad helyet nyáron a város. Zalaegerszegen rendezik – egyebek mellett – a Hallgatói Önkormányzatok országos találkozóját. A résztvevők természetesen az AquaCitybe is ellátogatnak majd.

Az aquapark pénteken 14 órától várja a vendégeket. Az ünnepélyes megnyitót – számos fellépővel és szórakoztató programmal – szombaton tartják.

F.M./B.P.

Tartalom megosztása: