keresés a weboldalon

Jótékony hangverseny

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jótékony hangverseny

2009 október 18 - vasárnap
A Mindszenty-iskola néhány pedagógusának, Lukácsné Simon Ágnesnek, Baloghné Erdei Margitak, László Ferencnének és Németh Csillának köszönhető az a jótékonysági koncert, melyet október 17-én rendeztek az olai Jézus Szíve ferences templomban. A bevételből csíksomlyói árva gyerekek számára vásárolnak téli ruhaneműt és október 25-én eljuttatják az érintettekhez.

– Négy évvel ezelőtt találkoztunk a gyerekekkel egy karácsonyi koncert alkalmával Keszthelyen – mondta Lukácsné Simon Ágnes. – Azóta minden évben tartunk számukra jótékonysági koncertet és gyűjtést. Általában 100 ezer forint körüli adomány szokott összegyűlni, melyet az igényeknek megfelelő holmikra, illetve tartós élelmiszerre költünk.

Az idei felajánlásokat a téli ruhaneműn kívül taníttatásra, a magyar nyelv oktatására szánják. A koncerten fellépett a Liszt – iskola kórusa Kövécs Edit vezényletével, a Jézus Szíve Ferences Plébánia Kórusa Bíró Ferenc vezényletével, az ADORO Komolyzenei Kisformáció, valamint Dankos Attila és Tóth Noémi orgona játékkal. A hangverseny fővédnöke Horváth József pápai prelátus volt.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: