keresés a weboldalon

Jótékonykodtak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jótékonykodtak (Videó)

2019 szeptember 09 - hétfő
Sikeres volt a jótékonysági főzőverseny. Az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál részeként meghirdetett programon 110 csapattal, közel hatszázan álltak a bográcsok mögé. A vendégek 2 457 000 forint értékben vásároltak az ételekből. A bevétellel ezúttal a Zalaegerszegi és a Magyar Szívgyógyászatért Alapítvány eszközvásárlását segítik.

Cégek, sportegyesületek, civil és baráti társaságok képviselői egyaránt vállalták a szombati kihívást, hogy helyben készített remekeikkel elkápráztassák a közönséget. A szervezők célja a közösségek összefogásán túl az is, hogy mindenki jól érezze magát.

A jó hangulatban telt megmérettetésen gulyásleves, pörkölt és hamburger egyaránt készült. Akadtak rendkívül népszerű csapatok.

A jótékonysági akció kedvezményezettje az az alapítvány, amely idén ünnepli fennállásnak 25. évfordulóját. A felajánlott összeget köszönettel fogadták, amit nélkülözhetetlen műszer beszerzésére fordítanak.

Népszerű volt a vadász- és más kutyák felvonulása is. A menet szombaton délután a Csány szobortól indult. Vasárnap délelőtt a Díszpolgárok borának versenye zajlott. A tizedik alkalommal rendezett megmérettetésen 40 termelő 60 beküldött mintáját értékelték.

A Piccolo étterem örömmel ad teret a rendezvénynek. Terveik szerint a jövőben országos rangú védjegy emeli a rangját az itt elnyert minősítéseknek.

Az ítészek döntése alapján idén Simon Zoltán Rajnai Rizlingje, és Bende József Cabernet Savignonja lett a Díszpolgárok bora.

Sz.É./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: