keresés a weboldalon

Jótékonysági humorest a főiskolán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jótékonysági humorest a főiskolán

2009 március 05 - csütörtök
A zalaegerszegi pénzügyi és számviteli főiskola másodéves hallgatója Takács Veronika. A 20 éves mozgássérült lány születése óta Spinal Muscular Atrophy betegségben (gerincvelői eredetű izomsorvadás) szenved. A tudomány jelenlegi állása szerint hagyományos gyógymódokkal ez a betegség nem kezelhető. Azonban Kínában, az elmúlt időszakban jelentős eredményeket értek el az őssejtekkel való kezeléssel. Veronika és a család tervei szerint a műtétre tavasszal kerülne sor, a beavatkozás ára ötmillió forint, amiből, a család vagyonából, és a korábbi gyűjtések eredményéből rendelkezésre áll 2,7 millió forint. A maradék összeget jelzáloghitel felvételével igyekeznek előteremteni.

A pénzügyi és számviteli főiskola hallgatói úgy döntöttek, hogy a korábbi jótékonysági akcióikhoz hasonlóan ismét segítséget nyújtanak Veronikának. Ennek érdekében, összefogva a Vöröskereszt megyei szervezetével jótékonysági humor-estet szerveznek, melynek teljes bevétele Veronika gyógykezelésének javára lesz fordítva.

A március 16-án (hétfőn) este 6 órakor a főiskola nagyelőadó termében megrendezésre kerülő jótékonysági esten fellép a Showder Clubból ismert Kiss Ádám és Lorán Barnabás (Trabarna). A rendezvényt anyagilag támogatja a zalai születésű Bödőcs Tibor, aki sajnos személyesen nem tud jelen lenni a rendezvényen.

(A belépőjegy ára külsősöknek 800 forint, a főiskolai hallgatóknak diákigazolvánnyal 500 forint. Jegyek a helyszínen vásárolhatók, illetve elővételben a 30/395-7477-es telefonszámon). A rendezvény szünetében büfé üzemel, melynek ugyancsak a teljes bevétele az őssejt-kezelés árára fordítódik.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: