keresés a weboldalon

Kéművesház Bocfoldén (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kéművesház Bocfoldén (Videó)

2011 március 24 - csütörtök
Kézműves foglalkozást tartottak a bocföldei általános iskolában. A gyerekek már a húsvétra készülődtek ajándék figurákat, agyag edényeket készítettek. A lányok szívesen töltötték az idejüket gyöngyfűzéssel, és a rovásírás is osztatlan sikert aratott a kicsik körében. A Világfa projekt keretén belül megvalósult foglalkozás központi témája ezúttal is a hagyományőrzés volt.

A Világfa projekt célja, hogy minél több gyerekhez eljuttassa a népi értékeket, hagyományokat, belekóstolhassanak olyan ősi tárgyalkotó tevékenyégbe, mint például a fazekasság. Ezen a foglalkozáson a gyerekek különböző formájú és méretű edényeket készítettek, amiket ízlésük szerint dekorálhattak. Ebben segítségükre volt Fehér Eszter keramikus művész, aki örömmel tanítja a kicsiket arra, hogyan lesz egy marék agyagból népi használati tárgyat.

Húsvéthoz közeledve a gyerekek szívesen választották a húsvéti nyulak és asztali dekorációk készítését is.

A bocföldei iskola diákjai legközelebb ritmusérzéküket bizonyíthatják a soron következő táncházban, ahol Kiss Norbert a Kerka Táncegyüttes vezetője tanítja meg a magyar néptánc alaplépéseit.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: