keresés a weboldalon

Kétkeréken Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kétkeréken Zalaegerszegen (Videó)

2022 szeptember 07 - szerda
Befejeződött a kerékpárút fejlesztése a Zala mentén és Gébárton. A Területi Operatív Program keretében megvalósult projektet workshopon mutatták be. Zalaegerszeg alpolgármestere az eddigi beruházásokról és a jövőt érintő tervekről is beszámolt.

A 2014-es városfejlesztési stratégia fontos eleme volt a zöldváros kialakítása. Ezt a célt szolgálja a biciklis közlekedés feltételeinek megteremtése. 

Bali Zoltán, alpolgármester, Zalaegerszeg:

A most lezárt projekt keretében elkészült a Zalaegerszeg belvárosából Zalaszentivánig vezető út. A közel 11 kilométeres szakasz kiépítésére több mint egymilliárd forintot fordítottak.  

Bali Zoltán, alpolgármester, Zalaegerszeg:

A turisták szívesen fedezik fel két keréken a zalai megyeszékhely és környékének nevezetességeit. Ehhez a Tourinform iroda nyújt segítséget.   

Tuboly Andrea, vezető, Tourinform Zalaegerszeg:

A kerékpározás reneszánszát éli. A bicikli a munkába, illetve iskolába járást is megkönnyíti.  

Szabó Zoltán, alelnök, Magyar Kerékpáros Szövetség:

A város kerékpárúthálózata megközelíti mára a 30 kilométert. Ebből húsz 2014 után készült el, 1,6 milliárdos költséggel. A fejlesztés folytatódik. Megkezdődött a Hock János úttal párhuzamos bicikliút építésének előkészítése. A tervek között szerepel a csácsi városrész megközelítése, Botfát pedig a déli szakaszhoz szeretnék csatlakoztatni.

Fotó: Seres Péter

K.I./F.M.

Tartalom megosztása: