keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kezdődik a helyreállítás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kezdődik a helyreállítás

2007 október 01 - hétfő
Az unió társfinanszírozásában megvalósuló szennyvízberuházás Zalaegerszeg több pontján a végéhez közeledik. A múlt héten már a helyreállítási munkálatok ütemezéséről tárgyaltak a beruházó, a kivitelező, a Közútkezelő Kht. és az önkormányzat képviselői. Az eredményről Kuti József, a projektmegvalósítási egység vezetője tájékoztatta lapunkat.

– Érdemes két részre bontani a szennyvízberuházás által érintett útszakaszokat. Egy részük a Zala Megyei Állami Közútkezelő Kht. tulajdonát képezik. Ilyen az Ola és Hock János utca, ahol mindössze 250 méteres szakaszon – a temető és a Karácsony Sándor utca között – hiányzik a csatorna. A kivitelező ígérete szerint október 20-ig itt is befejezik a szennyvízvezeték-építést. A csatornázással párhuzamosan, várhatóan október 10-e körül, elindul az út helyreállítása.

Nyomvonalas aszfaltozás történik első lépésben, melynek befejezési határideje november 15-e. A végleges helyreállítás, azaz a teljes szélességű aszfaltozás 2008. október 31-éig valósul meg az Ola és Hock János úton – tudtuk meg Kuti Józseftől. – Ugyancsak állami tulajdonú az Egerszeghegyi út. Itt a napokban befejeződött a csatornaépítés. A nyomvonalas helyreállítást október 31-ig végzi el a kivitelező, teljes szélességében pedig 2008. október 31-ig kap aszfaltszőnyeget az út.

A Becsali úton 40 százalékos készültségnél tart a Szabadics Zrt. Október 30-ára ígérik a csatornázás befejezését a másfél kilométer hosszú szakaszon. Időközben – október közepén – a közművel már ellátott részen megindul a nyomvonalas helyreállítás. Ennek befejezési határideje november 20-a, míg a teljes helyreállítás ezen az úton is 2008. október 31-ig valósul meg.

A Hatházi úton befejeződött a szennyvízvezeték kiépítése, sőt már a nyomvonalas aszfaltozás is elindult. A határidők megegyeznek az előbb említettekkel, azaz idén október 31-ig végez a kivitelező a nyomvonalas helyreállítással, és 2008. október 31-e a határideje az út egészét érintő aszfaltozásnak.

Több önkormányzati utat is érint a szennyvízberuházás: Egerszeghegyen, Becsali-hegyen, Ságodban és Gébárton – folytatja Kuti József. – Jelenleg bazaltréteg található itt a nyomvonalon. Az egyeztetés értelmében mindezt október 31-ig vissza kell szednie a kivitelezőnek, és aszfalttal kell lezárni a nyomvonalat. Így válik biztosítottá a megfelelő minőségű közlekedés télen.

Azokat az önkormányzati utakat, melyek korábban aszfaltburkolattal rendelkeztek, teljes szélességében helyre fogjuk állíttatni a jövő évben. Késik viszont az út helyreállítása Gálafejen, Öreg-hegyen, Luka-hegyen, Vakaros-hegyen, és a Jánka-hegy egy részén, adta hírül a projektmegvalósítási egység vezetője. Ennek oka, hogy a csatornázást gázvezeték-építés követi az érintett útszakaszokon. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: