keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kistérségi parlagfű-mentesítés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kistérségi parlagfű-mentesítés (Videó)

2011 július 05 - kedd
Parlagfű-mentesítési akciót szervez a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás. A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatának segítségével egy hónapig hátrányos helyzetű munkavállalókat alkalmaznak a legfertőzöttebb területek felszámolására.

45 hátrányos helyzetű munkavállaló napi 6 órában dolgozik majd azért, hogy Zalaegerszegen minél kevesebb legyen a parlagfűvel szennyezett területek száma. A védekezést most a virágzás előtt kézi gyomlálással kezdik a kistérség 15- parlagfűvel legszennyezettebb területén. Gyutai Csaba polgármester, a Zalaegerszeg és Térsége Kistérségi Társulás elnöke elmondta reméli az akció hatékony és sikeres lesz:

Bár a város parlagfüves területe minimális, környékén azonban bőven akad majd tennivalójuk a munkásoknak. Ahhoz, hogy a parlagfűírtás sikeres legyen azonban szükség van a lakosság és a civil szervezetek bevonására is- hangzott el a sajtótájékoztatón.

– Nagyon szívesen csatlakoztunk a kistérségi társulás akciójához, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy a civil szervezetek és magán személyek is megmozduljanak ilyen témában. Ez nem lehet csak állami és önkormányzati feladat. Ez az állampolgárok feladata is -mondta Czebeiné Nemes Bernadett a Tiszta Forrás Egyesület elnöke.

A sajtótájékoztatót követően a két civil szervezet az Alsóerdőn tartott megelőző jellegű felvilágosítást az ott táborozó gyerekeknek.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: