keresés a weboldalon

Kitüntetések és választás az atlétáknál

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kitüntetések és választás az atlétáknál

2009 március 12 - csütörtök
A Zala Megyei Atlétikai Szövetség közgyűlésén kitüntették az elmúlt év legjobb atlétáit, edzőit és új vezetést választottak.

Zala megye legjobb felnőtt atlétája 2008-ban Kálovics Anikó (Zalaszám ZAC) lett, aki három számban is vezeti a magyar ranglistát és tavaly egyedüliként képviselte Zalát az olimpián. Edzője, Zsódér Zsolt lett a legjobb edző a felnőtteknél. A férfiaknál Váczi János (Zalaszám ZAC) végzett az élen.

Az utánpótlás korcsoportban a hölgyeknél a többek között három felnőtt bajnoki éremmel rendelkező Demeter Klaudia (Zalaszám ZAC) lett a legjobb. Edzője Kámán Ferenc érdemelte ki a legjobb utánpótlásedző címét. Molnár Márk (Keszthelyi VDSE) négyszeres serdülő bajnok lett a lett az első az utánpótláskorú fiúknál.

A megyei szövetség átadta a Zala Megye Atlétikájáért díjakat is. Idén Feiszt Ottó, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója, Góczán István, az atlétika önkéntes „kincstárnoka”, Kele Zsolt, a Sade Magyarország Kft ügyvezető igazgatója és Rigó Csaba, a Zalaszám ZAC tiszteletbeli elnöke kapta az elismerést. Évértékelőt, illetve tisztújító közgyűlést is tartottak egyben a megyei szövetségnél.

Bella Attila főtitkár beszámolójából kiderült, hogy a zalai az ország egyik legjobb versenyrendező szövetsége. A pénz kevés, de a támogatók elsősorban a versenyek rendezésében segítenek. A ZMASZ új vezetése: Szakály István elnök, Bella Attila főtitkár. A testület alelnökei, Egerszegről Kámán Ferenc, Keszthelyről dr. Kardos József, Kanizsáról Parti Tibor. A felügyelő-bizottság elnöke: Góczánné Tóth Zsuzsa.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: