keresés a weboldalon

Kiütéses győzelem Trepák-parádéval

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kiütéses győzelem Trepák-parádéval

2009 május 27 - szerda
Zalakerámia ZTE – Falco KC Szombathely 104-72 (22-24, 29-12, 24-21, 29-15) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés, páros mérkőzés a 3. helyért. Zalaegerszeg,2.000 néző. Jv.: Ádám, Kapitány, Farkas.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (13/3), Kámán (6), Watson (22/9), Jones (9/3), Trepák (30/12). Csere: Tóth Á. (6), Gáspár (2), Simon (10/3), Baki (6/6), Stárics. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Falco KC Szombathely: Kálmán (16/6), Vrsaljko (6), Hudson (9/3), Csirics (12/3), Horváth Z. (10). Csere: Feigl (6), Pankár (2), Borszéki (9/9). Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Az első negyedben egy ideig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd Watson hárompontosa után az 5. percben 17.12-re vezettek a hazaiak. Ezután pontatlanabbá váltak támadásban, s a Falco előbb egyenlített (8.p. 20-20), majd a vezetést is átvette. A második játékrész e lején is döcögött a Zalakerámia ZTE támadójátéka, szerencsére a vendégek sem céloztak különösebben pontosan. Igy az egerszegi csapat vezetett pár ponttal.

A negyed közepén azonban „csodát” láthatott a közönség, Trepák, a hazaiak centere a pálya bármely részéről célzott, labdája a kosárban landolt. Neki is köszönhetően a Zalakerámia ZTE jelentős előnnyel vonulhatott pihenőre.

A nagyszünet után Jones triplájával már húsz ponttal vezetett a hazai csapat (56-36). Egy időre állandósult a hazaiak húsz pont körüli előnye. Egy-két könnyelműséget követően azonban Borszéki hárompontosainak köszönhetően 15 pontra is felzárkózott a szombathelyi csapat. Ezzel azonban el is lőtte puskaporát.

A befejező játékrész elején újabb Trepák-kosarak következtek, s a hazai szurkolók már csak annak drukkoltak, hogy meglegyen a 100. pont. Watson triplájával ez valósággá is vált. A Zalakerámia ZTE valósággal kiütötte a mind a védekezésben, mind a támadásban gyenge teljesítményt nyújtó tavalyi bajnokot.

Vélemények

Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – A második negyed derekán eldőlt a találkozó kimenetele. Nem számítottunk könnyű sikerre, de győzelmünk után szeretnénk már vasárnap bronzérmesek lenni.

Patonay Imre, a Zalakerámia ZTE szaktanácsadója: – Nem számítottam ilyen könnyű mérkőzésre. Úgy véltem, hogy a Falco mindenképpen nyerni akar és zártkapus mérkőzésén be akarja gyűjteni a bronzot. Nagyszerű mérkőzésen tudtuk legyőzni ellenfelünket.

Kámán Tamás, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Jóval nehezebb mérkőzésre számítottam. A második negyed közepén bejöttek távoli dobásaink, ez döntött. Szeretnénk már Szombathelyen bronzérmesek lenni.

Tóth Ádám, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Bármilyen furcsa, én előre megmondtam, hogy símán nyerünk, mivel a Falcónak a 3. hely a tavalyi bajnoki cím után kudarcot jelent. Szerintem Szombathelyen is 20 ponttal nyerünk.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: