keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kommunikációt tanultak a szóvivők (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kommunikációt tanultak a szóvivők (Videó)

2012 július 19 - csütörtök
A hiteles tájékoztatás és annak fontossága került górcső alá a Zalaegerszegi Televízióban. Mindez egy továbbképzés keretében, ahol különböző intézmények kezdő és gyakorló szakemberei hallgathatták meg Lovass Tibor előadását. A találkozó egyik célja volt, hogy azok, akik eddig csak telefonon tartották a kapcsolatot, személyesen is megismerkedjenek egymással.

Zalaegerszegi és Zala megyei intézmények sajtóreferensei vettek részt az első kommunikációs szakembereknek tartott képzésen a Zalaegerszegi Televízióban. A havonta tartandó klub foglakozások célja a hatékony kommunikáció erősítése a sajtó és az intézmények között.

Tompa Gábor a Zalaegerszegi Televízió ügyvezetője elmondta azt szeretnék, ha minél több hír, információ jelenne meg Zalaegerszeg eseményeiről a helyi és az országos médiában egyaránt.

Az ismeretterjesztő előadást Lovass Tibor a Zalaegerszegi Televízió főszerkesztője, a Nyugat-magyarországi Egyetem oktatója tartotta, aki maga is gyakran tapasztalja az intézményi kommunikáció hiányosságait. Többek között arra is felhívta a figyelmet, hogyan lehet a média számára figyelemfelkeltő hírt generálni, vagy hogyan kell felépíteni egy sajtóközleményt.

A sajtóreferensek nemcsak a szakértőtől de egymástól is tanulhattak, címeket és tapasztalatokat cseréltek.

A következő foglalkozások során a sajtósok ellátogatnak egymás munkahelyére, hogy a gyakorlatból is meríthessenek ötleteket. Emellett operatőrök, hangmérnökök foglalkoznak majd felkészítésükkel.

DZsu/P.B.

Tartalom megosztása: