Könnyű…vagy mégsem?
A pillecukor
Az Egyesült Államokban olyannyira közkedvelt ez az édesség, hogy a forró csokitól kezdve bármibe beleteszik. Itthon leginkább csak önmagában, zacskóból majszolják ifjak és idősebbek a szivacsos állagú nyalánkságot. Valójában ez nem más, mint felhabosított, tömény cukor, egy kevés mézzel és zselatinnal összetapasztva. Az otthoni receptekben a színezéshez szörpök vagy gyümölcslevek hozzáadását javasolják, melyek szintén nagy cukortartalmúak.
Viszont a boltokban kapható, zacskós termékekben mesterséges aromák és színezékek felelnek a csábító ízért, illatért és a színekért.
Ha annyira szeretitek a pillecukrot, hogy nem tudtok nélküle élni – nos, válasszátok mégis inkább a házilag készített verziót! Az még mindig kevesebb egészségre ártalmas hozzávalót tartalmaz. A magas cukortartalom miatt mégis azt javaslom: mértékkel fogyasszatok belőle!
Adrián Luca 8.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola
Tartalom megosztása: