keresés a weboldalon

Környezetismereti szakkör indult

Zalaegerszeg címer
Hírek

Környezetismereti szakkör indult

2009 február 14 - szombat
A Domberdő Természetvédelmi Egyesület szakkört hirdetett a városi iskolásoknak. Az első foglalkozásra február 12.-én került sor, a civil szervezet vizslaparki irodájában. Első körben az alsó tagozatos diákok jelentkeztek, számukra az életkornak megfelelő alapismereteket adnak át a heti rendszerességű irodai foglalkozások, a túrák és táborok alkalmával. De az egyesület tervezi felsősökből és gimnazistákból álló csoport létrehozását, őket versenyekre való felkészülésben segítenék.

Az egyesület magja, évtizedes barátságot mondhat magáénak, a madarak világa a számukra legismertebb terület. De bármilyen környezet – és természetvédelmi témában tanácsadást nyújtanak a hozzájuk fordulóknak (az iroda elérhetősége: Vizslaparki út 25.). A gyerekekkel való foglalkozás, pedig régi terv volt, de a megvalósításra csak mostanra értek meg a körülmények.

– A környezeti nevelés nagyon fontos és jobb minél fiatalabb korban elkezdeni – mondta Gál Szabolcs, az egyesület alelnöke, a szakkör felelőse. – Mint mindig, most is a fiúk érdeklődnek jobban ez iránt. A diákok igényei, és az aktualitások mellett főként a madarászat lesz a téma, megyünk majd gyűrűzni, megfigyelni, először a városkörnyékén, majd a megyében.

ovábbi jelentkezőket a 06-30-302-8105-ös telefonszámon várják.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: