keresés a weboldalon

Kortárssegítő képzés

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kortárssegítő képzés

2008 január 09 - szerda
A Zalai Bűnmegelőzési Kortárssegítő Klub szervezésében, a zalaegerszegi önkormányzat támogatásával két napos kortárssegítő alapozó képzésen vett részt 14 középiskolás (9-10. évfolyamosok). A felmenő jellegű oktatás 1998-ban kezdődött a városban, melynek lebonyolítását 2001 óta a fent említett, a rendőrséggel együttműködő civil szervezet vállalta magára. A képzést bűnmegelőzésben dolgozó szakemberek végzik.

A két nap alatt a diákok megismerték az önkéntesség és a segítségnyújtás fontosságát, a segítő szervezeteket és ezek illetékességét adott problémák esetén. Ismereteket kaptak a büntetőjogról, az ifjúságvédelem helyzetéről, az áldozatvédelemről és a családon belüli erőszak problémaköréről. A segítők heti rendszerességgel találkoznak majd társaikkal, felsőbb évfolyamokon továbbképzésen vesznek részt, tanácsadó munkát látnak el az iskolákban, bűnmegelőzéssel kapcsolatos rendezvények lebonyolításában segítik a rendőrség munkáját.

Diáktársaik körében közvetítő feladatot látnak el, illetve konkrét baráti segítséget nyújtanak. Az évek óta tartó képzés immár befutott dolognak számít, a jelentkezők száma több, mint az anyagi lehetőségek nyújtotta keretszám, tájékoztatta lapunkat Major Zsolt, az egyesület elnöke.

A komoly témát az oktatók, Musta Mónika és Dely Erzsébet igyekeztek minél könnyedebb formában továbbadni a diákoknak. A lazító programok közé tartozott egy kis éjszakai termálfürdőzés is. (Zala-Lap Kft., B.K.)

Tartalom megosztása: