keresés a weboldalon

Kovács Károly emléknapok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kovács Károly emléknapok

2011 november 16 - szerda
Zalaegerszeg első polgármesterének tiszteletére tartottak emlékünnepséget és koszorúzást tegnap kora este a városi középiskolai kollégiumban, amelyet éppen Kovács Károly nevét viseli. Ez volt a 11-ik alkalom, hogy megrendezték a többnapos programot.

Zalaegerszeg 1885-ben vált rendezett tanácsú várossá – első polgármestere Kovács Károly volt. Ügyvédként kezdte – majd 10 évig állt a város élén. Polgármestersége idején épült többek között a Zrínyi gimnázium, az Arany Bárány Szálloda és a levéltár épülete.

Balaicz Zoltán alpolgármester a zalaegerszeg.hu-nak kiemelte: Kovács Károly a város kiemelkedő személyisége volt, és a tevékenysége előtti méltó tisztelgés, hogy a nevét viselő kollégium diákjai évről-évre megemlékeznek róla. Balaicz Zoltán szerint az intézmény diákjai bebizonyították: kellő tisztelettel viseltetnek névadójuk iránt, és legalább olyan hasznos tagjai lesznek Zalaegerszeg közösségének, mint elődeik.

A kollégiumi programsorozat természetesen a diákoknak szól – az ízlésükhöz igazított rendezvényekkel. Farkas Zoltán igazgató számos sport-rendezvényről számolt be, de azt is elmondta: idén először internetes kvízt is szerveznek az adott korszak történetéről, és ehhez nagy várakozásokat fűznek.

Kovács Károlyra egyébként – és mindarra, amit a város neki köszönhet, 17 éve egy immár többnapos fesztivállá alakult ünnepségsorozaton is emlékszik Zalaegerszeg minden polgára; a keddi ünnepségen pedig a kollégium közösségének átadták a zalaegerszegi gyermek-képzőművész, Vollein Ferike egyik legújabb alkotását.

yr

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: