keresés a weboldalon

Közel 100 program a XIX. Egerszeg Fesztiválon (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közel 100 program a XIX. Egerszeg Fesztiválon (Videó)

2013 április 26 - péntek
Multikulturális rendezvénysorozattal ünnepli a város napját idén is Zalaegerszeg. A XIX. Egerszeg Fesztivál egy héten át várja a szórakozni vágyókat. A zalai megyeszékhely belvárosában közel 100 program lesz.

Tízezrek szórakoztak Zalaegerszeg utcáin a tavalyi fesztivál alatt. A belvárosban több tucat kiállító, koncertek és kulturális programok várták őket. A négy érzékszervre ható esemény ezért kiérdemelte a kiváló minősítést.
Tompa Gábor fesztiváligazgató, Egerszeg Fesztivál:


Az idei programokat ma ismertették a szervezők. A sajtótájékoztatón kiderült: a szimfonikus zenekar koncertjével indul a programkavalkád május 13-án. A kínálatban ezúttal is szerepel a hagyományosnak számító Prószafesztivál, kék-lámpás felvonulás és baleseti bemutató.
Újdonságként idén néma diszkó is lesz valamint látványstúdió. A három koncerthelyszínen pedig az ország legnevesebb zenekarai szórakoztatják a közönséget. A fesztivál egyik lényeges eleme, hogy minden, amit a vendég elfogyaszt magyar illetve zalai alapanyagokból készül. 
Gyutai Csaba polgármester, Zalaegerszeg:


Május 13-20-ig várja az Egerszeg Fesztivál a látogatókat. Az ingyenes rendezvényen 68 kiállító és közel 100 program lesz. A részletes lista az egerszegfesztival.hu-n tekinthető meg.  
S.Z./N.G.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: