keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közeledik Szent Iván éjjele

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közeledik Szent Iván éjjele

2007 június 15 - péntek
Közeledik az év legrövidebb éjszakája, Szent Iván éjjele, melynek megünneplésére már javában folynak az előkészületek az Apáczai ÁMK-ban. A vigalom helyszíne nem, annak tartalma azonban megváltozott, tudtuk meg a főszervezőtől, Kelemen Gyulától.

– Igyekeztünk egy kicsit megújítani rendezvényünket. A programokat június 23-ára, szombatra szervezzük. 16 órakor modell bemutatóval kezdődik a vigalom, mellyel egy időben lovas kocsikázásra invitáljuk a családokat a házak közé – ismerteti a részletes programot Kelemen Gyula. – Az idei Szent Iván-éjre rengeteg versenyt terveztünk. Immár hagyományos megmérettetés a Szent Iván királya választás, a gulyásfőző versenyt azonban palacsintasütő versenyre cseréltük le. 4-5 fős csapatok jelentkezését várjuk. Több kategóriában hirdetünk majd eredményt, úgy, mint gyorsaság, alak, látvány és íz. Emellett rendezünk céllövő versenyt és borminősítést.

18 órától a Harangláb együttes és barátaik szórakoztatják a nagyérdeműt, majd az Európai Információs Pont mutatkozik be egy kiállítással. 20 órától ovis jazz balettet láthatnak a vígalom résztvevői, melyet Galambos Ferenc bűvész showja követ.

Újdonsága a vigalomnak a szabadtéri filmvetítés, melyet 22 órai kezdettel tervezünk, felidézve a kertmozik csodálatos hangulatát. A vállalkozó szelleműek végigmehetnek Szent Iván jóslásokkal és meditációval tarkított útján. És az estet szokás szerint bál zárja a Roller zenekarral.

Kelemen Gyulától megtudtuk: az ugyancsak hagyományos gulyásfőző verseny, és a tűzijáték anyagi okok miatt marad ki az idei Szent Iván napi programokból. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: