keresés a weboldalon

Középpontban a tehetség – Projektzáró rendezvény a Zrínyi Miklós Gimnáziumban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Középpontban a tehetség – Projektzáró rendezvény a Zrínyi Miklós Gimnáziumban

2011 november 23 - szerda
Lezárult a Zrínyi Miklós Gimnázium tehetséggondozó program. A pályázati forrásból támogatott szakköröknek köszönhetően több diák vehetett részt Országos Tanulmányi versenyeken, emellett idén a gimnázium elnyerte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet is.

Tehetséges diákok fellépéseikkel köszöntötték a záró rendezvény résztvevőit.

A Zrínyi Miklós Gimnázium 2008 óta tehetségpontként működő intézmény. Ehhez a munkához nyújtott segítséget az „Iskolai tehetséggondozás” című pályázat, melyen az intézmény 11,8 millió forint támogatást kapott. Ezt tehetséggondozó szakkörökre fordították, emellett fizikai, kémiai és robottechnikai bemutatókat tartottak közép- és általános iskolásoknak. Horváth Attila a Zrínyi Gimnázium igazgatója elmondta, nincs hiány a tehetséges fiatalokból.

A város önkormányzata nagy hangsúlyt fektet az oktatás támogatására, lehetőségeik azonban végesek, így pozitívan értékelték azokat az iskolákat, akik pályázati forrásokat kihasználva támogatják a diákok fejlődését. Balaicz Zoltán alpolgármester is részt vett a projektzáró rendezvényen.

A tehetséggondozás során, szakköri órák keretében a Zrínyis diákok egy napórát is készítettek. Szényi Zoltán nyugdíjas rajztanár segítségével 1,5 hónap alatt készítették el a különleges időmérőt.

A tehetséggondozásnak köszönhetően az iskola tanulói minden eddiginél nagyobb arányban jutottak be országos versenyek döntőjébe és értek el kiváló helyezéseket.

DZsu/N.G.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: