keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közgyűlés után (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlés után (Videó)

2015 február 06 - péntek
Mint arról korábban beszámoltunk, új adónem bevezetéséről döntött a zalaegerszegi közgyűlés csütörtöki soros ülésén. A város 600 millió forintos hiányát akarja pótolni, amit egyebek mellett az iparűzési adó csökkenése okozott. A közgyűlés legfontosabb döntéseiről pénteken tájékoztattak a város vezetői.

17,3 milliárd forintból gazdálkodik idén a város. Ebből 10, 6 milliárd forint működési célú kiadás, melynek 40 százalékát az intézmények fenntartására fordítja az önkormányzat. Zalaegerszegnek idén mintegy 1,8 milliárd forint hiánnyal kell számolnia. Ezt az állami költségvetésből kapott 800 milliós támogatással és a városi tulajdonú intézmények 400 millió forintos megtakarításából pótolja. Amint az a sajtótájékoztatón elhangzott, a fennmaradó 600 millió forintos hiány miatt szavazták meg a helyi adó bevezetését. Bali Zoltán, a gazdasági bizottság elnöke hangsúlyozta: Zalaegerszeg az egyetlen megyei jogú város, ahol eddig ilyen adó nem volt.

Változott a szociális ellátásról és igazgatásról szóló törvény. Vannak olyan ellátási formák – például a foglalkoztatást helyettesítő támogatás-, amelyek az önkormányzattól a Járási Hivatalhoz kerültek. Bizonyos támogatásokat pedig új néven igényelhetnek a rászorulók- tudtuk meg Dr. Kovács Gábor jegyzőtől.

A közgyűlés 38 napirendi pontja között szerepelt a csácsi, a bozsoki és a gógánhegyi településrészi önkormányzat létrehozása is.

DZsu/I.G.

Tartalom megosztása: