keresés a weboldalon

Közösségi lombgyűjtés, növényültetés az Ady iskolában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közösségi lombgyűjtés, növényültetés az Ady iskolában

2011 november 23 - szerda
Az őszi lombhullást követően 2011. november 18-án láttak neki az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai, tanárai lombot seperni és növényt ültetni az intézmény udvarán. A nagy szorgalomhoz segítség is érkezett: a Városgazdálkodási Kft. kerti szerszámokat, fagyalbokrokat, műanyag és big-bag zsákokat biztosított a munkálatokhoz.

Az iskola 2011. júniusában másodszor vehette át Budapesten az Ökoiskola címet, környezeti nevelési tevékenységük elismeréseként. Oktató-nevelő munkájukban fontos szerepet kap a fenntartható fejlődés stratégiája, melyet az intézmény számos programmal segít elő. Több éve jó kapcsolatot ápolnak a Városgazdálkodási Kft-vel, akik a célkitűzésekhez jelentős anyagi és szellemi támogatást nyújtanak.

A két intézmény között nyár elején indult el egy szorosabb együttműködés a közösségi tervezés és fenntartás útján. Akkor a diákok, tanárok, szülők bevonásával tervezték meg az iskolaudvart, gyűjtöttek ötleteket egy zöldebb felület kialakításához. A projekt jelenleg a tervezési szakaszban van. Most az őszi kerti munkálatokban vették ki részüket a tanulók. Azáltal, hogy a felhasználók aktívan be vannak vonva a tervezés és fenntartás folyamatába, jobban magukénak érzik majd a területet, és még inkább odafigyelnek a tisztaság megőrzésére is.

Tartalom megosztása: