keresés a weboldalon

Kuseli diákok érkeztek Zalaegerszegre (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kuseli diákok érkeztek Zalaegerszegre (Videó)

2014 május 22 - csütörtök
Idén harminckét diák érkezett Zalaegerszegre a németországi testvérvárosból, Kuselből. Ezt megelőzően a magyar diákok ugyanilyen létszámban utaztak hozzájuk. A két település között 30 éve működik a diákcsere program. Ebben az évben a Kölcsey Gimnázium és a Páterdombi Szakképző Iskola tanulói ismerkedtek a kuseliekkel.

A Páterdombi Szakképző Iskola diákjai és kuseli társaik egy Comenius-pályázat keretében utaztak egymáshoz. A zalaegerszegi iskolában a közös projekt feladatait végezték a gyerekek.

Pusztai Zsuzsanna projekt koordinátor elmondta, hogy egy osztálytermi torna videófilmet készítettek a diákokkal a német városban.

Ezeket a filmeket a fiatalok Zalaegerszegen szerkesztették és feltöltötték az internetre. A projekttel és egyben ezzel a videóval az egészségesebb életmódra szeretnék felhívni a figyelmet a gyerekek.

Hanns-Ulrich Frößl projekt koordinátor hozzátette, nagyon sikeresnek tartja a programot, és nagyon jól érzik magukat Zalaegerszegen.

A fiatalok így a közös munka mellett nem csak egymással barátkozhattak, hanem megismerhették Magyarország kultúráját is.

Az egyik diák, Lukas Trumm azt mondta, nagyon sok élménnyel gazdagodtak, de a legemlékezetesebb számára a magyar ételek lesznek.

Montag Inez nagyon jól érezte magát Németországban.

A vendégeket a közös programok után Balaicz Zoltán alpolgármester üdvözölte a városházán.

A projekt jövőre folytatódik. Akkor egy közös szakácskönyvet szeretnének majd készíteni egészséges ételekkel, olcsó és minőségi hozzávalókból.

N.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: