keresés a weboldalon

Kvártélyház- Belvárosi szüret: Bővülő repertoár (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kvártélyház- Belvárosi szüret: Bővülő repertoár (Videó)

2011 augusztus 24 - szerda
Folyamatosan gazdagodik Zalaegerszeg kulturális élete. Ez derült ki abból a sajtótájékoztatóból, amit tegnap este tartottak a Kvártélyházban. Tompagábor Kornél pozitívan értékelte a múlóban lévő nyári évadot. Emellett beszámolt a Belvárosi Szüret programjairól és a jövőt érintő terveiről is.

Idén a Játék a Kastélyban című előadás újdonságként jelent meg a Kvártélyház repertoárjában. És hatalmas sikert aratott, ahogy a már ismert Padlás, a Charlie nénje vagy a Hotel Menthol. Ráadásul már nemcsak Zalaegerszegen hódít a társulat, Sárváron 2500-an voltak kíváncsiak a szabadtéri színház előadására. A Kvártélyház látogatottsága várhatóan a hatezres nézőszámot is meghaladja.

Annak is nagyon örülünk, hogy Zalaegerszegen és Zalaegerszegen kívül is nagyrendezvényeket hozunk létre és megrendeléseket kapunk, hiszen ezzel is egy önkormányzati cég viszi tovább Zalaegerszeg jó hírét -tette hozzá Tompagábor Kornél a Kvártélyház ügyvezetője.

Az 5. kvártélyházi évad végéhez közeledik, azonban még várnak meglepetések a nézőkre. Az angyal és A vizsga című vígjátékokat ezen a héten tekinthetik meg az érdeklődők. Színfoltja volt az idei évadnak Für Anikó fellépése is, aki már a szabadtéri színház első évadában is szerepet kapott.

– Igazán megtisztelő, hogy az ötödik születésnapon itt lehetek újból. Már 5 évvel ezelőtt is jó volt itt lenni. Jó volt visszagondolni. Ez egy olyan speciális hely, hogy az Isten is arra teremtette, hogy mindenféle kulturális rendezvénynek legyen színtere – mondta Für Anikó.

A kvártélyházi nyári évadot, pedig felváltja a Belvárosi Szüret. A fesztiválon idén olyan közismert fellépők lesznek, mint a Magna Cum Laude, vagy Hrutka Róbert. Emellett zalai könnyűzenei csapatok gondoskodnak arról, hogy igazán helyi és zamatos legyen a IV. Belvárosi Szüret. A nyitó rendezvényen pedig útjára indul egy ökoflotta. Szeptember 2-án 10 órákkor a Széchenyi téren felállított nagyszínpadon a Zalavíz fog bemutatni 8 olyan autót, amit biogázzal üzemeltetnek, és amit nem mellesleg a zalai szolgáltató állít elő.

A Belvárosi Szüret szervezői pedig már a következő évre is gondolnak. Így meg is ígérik, hogy jövőre a jó borok mellet ízletes vadakkal is csalogatják a fesztiválozókat. A Vadászati évadnyitó és a Belvárosi Szüret ugyanis egymáshoz kapcsolódó rendezvények lesznek.

A város lakóira tehát mozgalmas programok várnak: szombaton vadászati évadnyitó, szeptember 2-4-ig Belvárosi Szüret fogadja a közönséget.

DZsu/CS.M.

Tartalom megosztása: