keresés a weboldalon

Kvártélyházi sikerek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kvártélyházi sikerek

2007 július 30 - hétfő
Az egykori kvártélyház (ma a levéltár udvara) felújított udvarán az idei évtől szabadtéri előadások, kulturális programok várják az érdeklődőket. Az elmúlt héten „Azt meséld el, Pista” címmel Örkény István életéről szóló összeállítással mutatkozott be nagy sikerrel Mácsai Pál színművész.

Bereményi Géza így jellemezte az előadóestet: „Mi lenne, ha Örkény István egy nap újra megjelenne, egy színészben, egy színházban, egy este leülne, venne egy lélegzetet, mesélni kezdené az életét, azután megint eltűnne? Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.”

Az előadóestet követően másnap Huzella Péterrel közösen „Befogad és kitaszít a világ” címmel Villon estre várták a zalaegerszegi érdeklődőket, akik a következő hetekben a Zalaegerszegi Vegyeskar koncertjére látogathatnak el, majd a Hevesi Sándor Színház művészeinek előadásában operett és musicalslágereket hallgathatnak a kvártélyház udvarán.

A programok között szerepel még Vajda Katalin: Anconai szerelmesek című zenés komédiája, folklór gála, a Zalai Táncegyüttes estje valamint Für Anikó és barátainak koncertje „Nőstény álom” címmel. (Zala-Lap Kft., V. Zs. Z. A.)

Tartalom megosztása: