keresés a weboldalon

Lakás Design a Göncziben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lakás Design a Göncziben

2007 április 04 - szerda
Második alkalommal rendeztek Lakás Design Kiállítást Zalaegerszegen, melynek idén is a Gönczi ÁMK adott otthont. Az ünnepélyes megnyitó alkalmából Szabó Zoltán, a kiállítást szervező cég ügyvezetője elmondta, szeretnék, ha rendezvényük a régió egyik legjelentősebb szakmai találkozójává nőné ki magát.

A tavalyai sikereken felbuzdulva idén is bemutatkoztak a régió lakberendezéssel, belsőépítészettel foglalkozó üzletei, vállalkozásai. Több városból, így Székesfehérvárról, Szombathelyről, Keszthelyről, Hévízről, Nagykanizsáról, Gyenesdiásról is érkeztek kiállítók. Bemutatkoztak továbbá a Széchenyi- és Deák szakközépiskolák lakberendezéssel foglalkozó tanulói.

Dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntőjében elmondta: nem mindegy, hogy az otthon, ahonnan reggel elindulunk, s este visszatérünk, hogy néz ki. A stílus maga az ember, melyből mások levonják rólunk alkotott értékítéletüket, legyen szó öltözködésről, vagy lakásbelsőről. A kiállítás azért is fontos, mert nemcsak a közönség meríthet ötleteket, hanem a szakma is találkozik egymással. Már tavaly is bebizonyosodott, hogy a fiatal lakberendezők és belsőépítészek kiemelkednek tehetségükkel, ötleteikkel. A következő évtizedekben fontos szerepük lesz a hazai lakáskultúra alakításában.

B. Varga Ágnes okleveles építészmérnök, 2006. Év Lakberendezője szerint fantasztikus anyagok és minőségek jelentek meg a bemutatón, s a kiállítás nemzetközi viszonylatban is megállná a helyét. Nem mindegy, hogy hogyan élünk. Ebben a folyamatban az építész adja meg az alaphangot, a belsőépítész pedig befejezi a művet. Száz évvel ezelőtt még minden munka az építész nevéhez kötődött, az épület koncepciójától kezdve az utolsó kilincs felhelyezéséig. Ma már az egyes szakmák külön életet élnek. Ezért van szükség folyamatos párbeszédre.
A háromnapos kiállítás során a látogatók a „minimáltól” a „tradicionálisig” többféle stílusban berendezett nappalikat, konyhákat, hálókat láthattak.

Megismerkedhettek a régió jelentős bútorüzleteivel, fürdőszobaszalonjaival, csakúgy, mint a burkolatokat, szőnyegeket, és egyéb „kiegészítőket” árusító üzletekkel.

Számos standon interaktív bemutatókra, és főző-showra is sor került, mert az idei Lakás Design Kiállítás a stílus mellett a párbeszédre helyezte a hangsúlyt. (Zala-Lap Kft., P. P., S. P.)

Tartalom megosztása: