keresés a weboldalon

Lelket simogató textíliák

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lelket simogató textíliák

2009 március 22 - vasárnap
H. Póka Emőke iparművész kiállítását csodálhatják az elkövetkező néhány hétben a zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskola tanulói. A Kertvárosban élő művész iskolagalériabeli tárlatát Tombi Lajos alpolgármester nyitotta meg, a diákok által biztosított zenei aláfestés mellett.

Az alpolgármester kiemelte, ma már kevésbé érzékenyek az emberek a természet rezdüléseire, mint néhány száz évvel ezelőtt. Ezért kell a művészek tevékenysége, akik, ha sajátos látásmódjukon keresztül, de meg tudják mutatni a szépséget és a fájdalmat.

Elmondta, a H. Póka Emőke textíliáiból áradó energia a szemlélőt is áthatja. A művek nyújtotta élmény hatására igényesebbé válik az ízlés, épül a lélek, s így könnyebb lesz a napi feladatokkal megbirkózni. Fontos hogy már gyerekkorban is találkozhassunk az efféle léleksimogató lehetőségekkel, ezért nagyon hasznos az iskolai galéria kínálata.

H. Póka Emőke 1980 óta foglalkozik textilművészettel. Ettől kezdve rendszeres kiállításokon ismerhették meg alkotásait idehaza és külföldön. A Liszt-iskolában misztikus témákat és természeti jelenségeket bemutató alkotásai, mint például a Reinkarnáció, a Médium, a Telihold vagy a Virág című képek láthatók.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: