keresés a weboldalon

Letették a Flex több mint 90 millió eurós zalaegerszegi beruházásának alapkövét

Zalaegerszeg címer
Hírek

Letették a Flex több mint 90 millió eurós zalaegerszegi beruházásának alapkövét

2024 augusztus 09 - péntek

A projekt részeként 65 millió eurós technológiai fejlesztést valósítanak meg, emellett 25 millió euró értékben egy új csarnok épül a ZalaZONE tesztpálya környezetében. A cég ezzel 210 ember számára teremt megélhetési lehetőséget.

Az üzemben a legmodernebb gyártósorokon készítenek majd elektromos átalakítókat. Péter Ágota, a Flex alelnöke köszöntőjében emlékeztetett: 20 éve kezdték az autóipari gyártást a zalai vármegyeszékhelyen.

Balaicz Zoltán az elmúlt tíz év ipari fejlesztéseire emlékeztetve kiemelte: 5000 új munkahelyet teremtettek.

Az eseményen köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő, aki szerint a ZalaZONE tesztpálya a gépjárműipari kutató-fejlesztő cégek számára megkerülhetetlen. Ezt megerősítette Palkovics László, az Autóipari Próbapálya Zala Kft. ügyvezető igazgatója is.

Gulyás Gergely a rendezvényen a szektor szerepére irányította a figyelmet. A miniszter leszögezte: ez a projekt is igazolja, hogy Magyarország nem csupán egy összeszerelés alapú munkahelybővítésen ment keresztül.

Az itt gyártott a DC/DC konvertereknek kulcsfontosságú szerepük van a járműiparban. Ezek az eszközök biztosítják ugyanis az autó különböző rendszerei számára szükséges feszültségszinteket. Az új csarnokot várhatóan 2025 második felében adják át.

N.J./Sz.L.

Képgaléria

További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: