keresés a weboldalon

Letették az alapkövet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Letették az alapkövet (Videó)

2020 augusztus 25 - kedd
Letették az alapkövét a Dózsa-iskola új tornacsarnokának. Az 1 milliárd 250 millió forintból megvalósuló beruházás munkálatait júliusban kezdték. A többfunkciós létesítmény a városvezetésnek, a tantestületnek, a szülőknek és a diákoknak egyaránt régi álma volt.

Júniusban Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár jelenlétében adták át a 324 millió forintból felújított Dózsa-iskolát. Az infrastrukturális fejlesztés folytatódik – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

A Zalaegerszegi Tankerületi Központ kiemelt figyelmet fordít a gyermekek egészségére – hangsúlyozta köszöntőjében Kajári Attila. Beszédében elhangzott: az új komplexumban párhuzamos oktatásra is lehetőség nyílik. Így egyszerre több testnevelés óra is megtartható lesz.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint ehhez elengedhetetlen feltétel az ilyen és ehhez hasonló intézmények létrehozása.

A helyszínen elhelyeztek egy időkapszulát. A letett alapkövet Stróber László apátplébános áldotta meg. A modern kiszolgálólétesítményt a tervek szerint várhatóan 2021 augusztusában adják át.

Gy.A./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: