keresés a weboldalon

Magyar Egyetemi és Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnokság Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Magyar Egyetemi és Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnokság Zalaegerszegen

2014 október 10 - péntek
Az alig 10 éves zalaegerszegi székhelyű, a határon túl és az országban is több bázissal rendelkező, Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület (továbbiakban Göcsej KTFE) idén októberben Zalaegerszeg és Döbröce helyszíneken rendezi meg a tájékozódási futók egyetemi és főiskolás bajnokságát (MEFOB).

A fiatal klub több országos rangsoroló versenyt rendezett már, azonban most első alkalommal vállalkozott a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) zalaegerszegi karával, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel és a Magyar Tájékozódási Futó Szövetséggel együttműködve országos bajnokság lebonyolítására.

A küzdelmek október 17-én a Zalaegerszegi Termálfürdőnél egy sprint prológgal kezdődnek, majd 18-án a BGF kampuszán 3 fős sprintváltóval folytatódnak, 19-én pedig Döbröce térségében normáltávú egyéni versenyen csapnak össze az egyetemi hallgatók.

Az egészséges életmód kialakítása, megtartása az egyetemisták körében kiemelt jelentőségű, melynek természetesen fontos részét képezi a sport. A tájékozódási futás egyszerre jelent fizikai és szellemi kihívást, mindezek mellett a természetbarát szemléletre nevel. Jellegéből adódóan kortalan, ezért a népszerűsítésének minden korosztályban van létjogosultsága. Ezért is igyekeznek egyre több alkalommal a köztudat érdeklődését felkelteni a versenyek rendezői azzal, hogy a nézők elé vigyék az eseményeket városi futamok szervezésével.

A 3 fős zalaegerszegi váltóverseny rendkívül izgalmasnak ígérkezik, hiszen elindul az idei Rövidtávú Országos Bajnokság több érmese is, többek között a felnőtt férfiaknál a teljes dobogó, Bakó Áron, Baumholczer Máté és Liszka Krisztián, a junior bajnok Tugyi Levente, különböző egyetemek színeiben (sorrendben: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Miskolci Egyetem). Felnőtt nők közül pedig a bronzérmes Bertóti Regina (Semmelweis Egyetem), aki a Göcsej KTFE versenyzője. Mindannyian indultak idén a csehországi főiskolás VB-n is, illetve rajtuk kívül még többek is az ottani csapatból rajthoz állnak a hétvégén. A VB-n igazán figyelemreméltó eredményekkel tértek haza, ami azért is bíztató, mert a csapat igen fiatal, a 2016-os hazai rendezésű miskolci VB-n való indulásra mindenki aspirálhat.

A verseny egyik főtámogatója egy étrendkiegészítőket forgalmazó cég, melynek alapfilozófiája a mindennemű tiltott dopping teljes elutasítása. Termékeik rendeltetése a betegségek megelőzése, a sportolók maximális teljesítményének elősegítése, és az átlagemberek számára a kiváló életminőség elérésének lehetősége. A termékekkel való ismerkedésre a szombati napon lesz lehetőség a versenyközpontban, a BGF kampuszán.

Az érdeklődőknek előzetes regisztráció esetén lehetőségük van a pénteki illetve a szombati futamokon díjmentesen indulni, amelyekről információt a verseny honlapján (http://mefob.gocsejtajfutas.hu/) találnak.

Támogatók:
Penco (http://www.penco.hu)
Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (http://www.mefs.hu/)
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város (http://zalaegerszeg.hu/)
Zalaegerszegi Termálfürdő (http://zalaegerszegitermalfurdo.hu/)
AquaCity Vízicsúszda és Élménypark Zalaegerszeg (http://www.aquacity.hu/)
Zalaegerszegi Tesco Áruház (http://tesco.hu/)

A képeken: Bertóti Regina a csehországi Főiskolás VB-n, illetve a tavalyi intézményi pontverseny: 1. Szegedi Tudományegyetem 2. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 3. Eötvös Loránd Tudományegyetem.

Tartalom megosztása: