keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Magyarázzák a bizonyítványt

Zalaegerszeg címer
Hírek

Magyarázzák a bizonyítványt

2005 július 07 - csütörtök
Idén először nem minden diáknak kerültek érdemjegyek a bizonyítványába. Igaz, egyelőre még csak az elsősöknél tart az új rendszer, de jövőre már a másodikosok is szöveges értékelést kapnak. A tanév során készült egy szoftver, amely sablonokat és előre megfogalmazott mondatokat tartalmaz, ezzel könnyítve meg a bizonyítvány kitöltését.

Az alsós pedagógusok többségének azonban kapkodnia kellett a szöveges értékelés elkészítésével, mivel a munkájukat segítő számítógépes program későn érkezett meg. Komoly feladatot jelentett a tanároknak abból a szempontból is, hogy legalább egyoldalas szöveget kellett alkotni minden gyerekről. Néhol kisebb nehézségekbe ütközve bár, de a zalaegerszegi általános iskolákban is rendre megírták az alsós pedagógusok a diákok új bizonyítványát. A kertvárosi oktatási intézményekben a szöveges értékeléshez küldött szoftverprogram bonyolultsága, valamint késedelmes érkezése okozott problémát, illetve ezzel együtt több munkát a tanároknak.

– A program kezelésének módját sajnos egyelőre nem sikerült elsajátítanunk, ezért a mi iskolánkban kézzel írottan adtuk át a tanulóknak az értesítőt – mondta el Bognárné Gerencsér Mária, a Liszt Ferenc-iskola igazgatóhelyettese, és hozzátette: intézményükben 50 kisiskolás kapott új értékelőt.
Az Eötvös-iskolában már év közben is öt alkalommal véleményezték tájékoztatófüzet segítségével a gyerekek tudását, és személyiségfejlődését.

– Május 23-án érkeztek meg hozzánk az értékeléshez szükséges nyomtatványok, majd egy héttel később a szoftverprogramot is megkaptuk. Ekkor már nagyon az év vége felé jártunk, így nem volt idő arra, hogy megtanuljuk a rendszer kezelését. Ezenfelül, ami még elég nagy feladatot jelentett, hogy a kézzel írott szöveges értékeléseket három helyre, azaz a naplóba, a bizonyítványba és az anyakönyvi kivonatba is be kellett írni – mondta el Németh Ottóné, az Eötvös-iskola tagozatfelelőse.

A pedagógusok a 4. osztály félévéig felmenő rendszerű program kezdeti nehézségeit leküzdve úgy vélik, jövőre mindenképp egyszerűbb lesz megoldani a most még nehéz feladatot.

Tartalom megosztása: