keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Megemlékezés a Petőfi laktanyánál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megemlékezés a Petőfi laktanyánál (Videó)

2012 október 31 - szerda
Szolgálatteljesítés közben elhunyt sorkatonákra és tisztekre, valamint a 8. gépesített hadosztályra emlékeztek kedden az egykori Petőfi laktanya előtti emlékműnél. Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a zalaegerszegi Honvédklub, a Nemzetközi Szent György Lovagrend zalaegerszegi szervezete, valamint a zalaegerszegi önkormányzat koszorúzott. Az eseményen képviseltette magát a lovagrend ausztriai szervezete is.

Kegyelettel emlékezünk – ez olvasható a tisztelet és az emlékezés koszorúinak szalagjain, ám amint arról Gondos Ferenc, a Szent György Lovagrend priorja beszélt, ezúttal nem csak a szolgálatteljesítés közben elhunyt katonákról, hanem az egykori laktanyáról is szót kell ejteni. Hozzá csatlakozva Tombi Lajos önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy fél évszázadon át a Petőfi laktanya szerves része volt a városnak, sokaknak munkát adott, s a katonák élete összeforrt Zalaegerszeggel.


A megemlékezés végén a résztvevők gyertyát gyújtottak, majd bejelentették, hogy Halottak Napján, azaz pénteken délután 3 órakor mindenkit idevárnak egy újabb emlékezésre és gyertyagyújtásra.

V.N./E.K.

Tartalom megosztása: