keresés a weboldalon

Megkezdi működését az egynapos sebészet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megkezdi működését az egynapos sebészet (Videó)

2022 június 09 - csütörtök
Egynapos sebészeti osztályt alakítottak ki a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban. A több, mint 400 négyzetméteres helyiséget, a kórház főépületének földszintjén, pályázati támogatással valósították meg.

Az újabb kórházi fejlesztés példaértékű összefogás eredménye. Az egynapos sebészetre nagy igény mutatkozott a betegek részéről. Az intézmény számára pedig szakmai előrelépést jelent.

dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD, főigazgató, ZMSZRK:

Itt többek között sebészeti, traumatológiai, ortopédiai és urológiai beavatkozásokat végeznek, ám a tervek között szerepel, hogy szülészeti eljárásokat is lebonyolítanak majd. Ezt az ellátási formát többnyire a helyi lakosok vehetik igénybe.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Az egészségügy gördülékeny működése nemzetstratégiai érdek – fogalmazott köszöntőjében Vigh László. Az országgyűlési képviselő hozzátette: ez a beruházás is hozzájárul a zalaegerszegi kórház megfelelő betegellátásához.

Vigh László, országgyűlési képviselő:

Terveik között szerepel az I-es, a II-es és a III-as belgyógyászat újjáépítése. A régi épületeket elbontanák, helyükre pedig új tömböket alakítanának ki. Ezt mintegy 29 milliárd forintos kormányzati támogatásból kiviteleznék.

Gy.A./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: